Cal Llaveries
Castellet i la Gornal

Carrer del Castell, 22. Nucli de Castellet

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Llaveries és un mas d’origen modern i actualment integrat dins el nucli de Castellet. Es tracta d’una construcció formada a partir de diversos cossos annexes amb teulades a diferents alçades. El cos principal, actualment alçat, és una construcció de quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a tramuntana. Consta de planta baixa, pis i golfes. Al frontis s’hi obre el portal d’accés d’arc de mig punt adovellat  amb una finestra a nivell de pis modificada tot i que conserva un brancal de pedra de l’antiga obertura. A nivell de golfes s’hi conserva la corriola i la porta -finestra d’accés. Adossat a la banda de ponent hi ha l’antiga cisterna i la zona de corrals. Davant la casa s’hi trobava l’era i la zona de celler, actualment desaparegut.

Antigament era coneguda com Ca La Francesa o Cal Pau de la Casa Alta