Cal Jaumet
Rubió

Bosc de la Coma. Sud-est de Maçana
    Emplaçament
    BV-1031 direcció Prats de Rei agafar el trencall a la dreta just abans del km 9 i seguir pel camí de Castellfollit del Boix agafar el camí que porta a la Coma
    774

41.66373
    1.61477
    384675
    4613368
    08185 - 286
    1887
    Façanes restaurades
    08184A014000180001XW
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Jaumet és un mas d’estructura clàssica de finals del segle XIX. Es tracta d'una edificació de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al fornits s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat amb els brancals i arc de maons franquejat per dues finestres, una de les quals conserva els brancals i la llinda de pedra amb l’any 1187 gravat. Al costat d’aquesta hi ha una petita estructura de planta quadrada amb la coberta també de pedra que probablement acull l’antic forn de pa. A nivell de pis s’obren dues finestres amb els brancals de maons i la llinda de pedra. N’hi hauria una tercera a la banda dreta que actualment està tapiada. Per la façana de ponent s’hi adossa un cos de planta quadrada amb la coberta a una pendent que s’uneix a la coberta del cos primigeni. A la façana de ponent s’hi obre una porta d’arc pla. Posteriorment, s’hi va annexionar a la façana de llevant del cos central hi ha un cos amb l’accés a migjorn. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb les cantonades de pedra ben escairada i col·locada a mode de cadena cantonera.