Cal Candi
Castellet i la Gornal

La Creu. Nord de Trencarroques

Enderrocat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Candi és una construcció en forma de “L” girada i formada a partir de dos cossos annexes. El cos principal es troba situat a la part inferior. Es tracta d’un edifici de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. La façana principal s’hi obre a porta d’accés de biga de fusta amb brancals de maó i una finestra a nivell de pis d’arc pla. A la banda dreta de la porta d’accés, sota l’arrebossat hi ha una biga de fusta que correspon a la part superior d’una obertura tapiada. Adossat a la façana de llevant hi ha adossat un cos de planta quadrada que correspon a l’antiga cisterna o dipòsit d’aigua. El segon volum, situat a la part superior, és de planta rectangular d’una sola planta amb la coberta a una vessant amb pendent cap a tramuntana. Per la façana de llevant s’hi adossa un patí tancat. A pocs metres cap a tramuntana hi ha les restes de la bassa de Cal Candi excavada al sediment geològic.