Bruc vermell (Erica cinerea)
Fogars de la Selva

Parc Natural del Montnegre i el Corredor
    Veïnat de Ramió

Espècimen botànic
    Bo
    Espècie sensible a la gestió forestal i als manteniments de les pistes forestals. Necessita zones més aviat obertes.
    Xarxa natura 2000
    Espècie d’interès local a la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona. Inclosa a l’Annex 3 (espècies de flora estrictament protegides) pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s’aprova el Pla d’Espais d’Interès Natural.
    Jordi Montlló Bolart

El bruc vermell (Erica cinerea), és una mata ramificada, de branquillons joves pubescents amb fulles estretament linears de 4 a 8 mm arranjades en grups de tres. Les flors són acampanades i de color porpra, rarament blanques, que mesuren entre 4 i 7 mm de llargada amb inflorescències paniculiformes o dit d’altre manera, en forma de grapes. La seva alçada no depassa els 60 centímetres. El seu hàbitat es limita a les brolles silicícoles de les contrades mediterrànies humides. És una espècie considerada molt rara (rrr)  bàsicament de distribució atlàntica.

L’òrgan gestor del Parc del Montnegre i el Corredor en fa un seguiment acurat d’alguns dels nuclis poblacionals a partir del mes de juny on és més fàcil identificar-la, amb una freqüència quinquennal. Per la seva importància, les coordenades de la fitxa corresponen amb les de l’Ajuntament.

BOLÒS, Oriol de; VIGO, Josep; MASALLES, Josep Maria; NINOT, Josep Maria (2005). Flora manual dels Països Catalans, pp. 611. Barcelona: Pòrtic Edicions.

PASCUAL, Ramon (1990). Guia dels arbustos dels Països Catalans. Barcelona: Pòrtic edicions.

WILHELM THOMÉ, OTTO (1885). Flora von Deutschland, Österreich und der Schewiz in Wort und Bild für Schule und Haus. Deutschland.