Ball de cintes
Sant Pere de Ribes

Ribes

Música i dansa
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El ball de cintes de Ribes és una dansa on l'element destacat són les cintes. Al centre del conjunt hi ha el "noi cinter" que sosté totes les cintes. A banda i banda s'hi disposen les noies en fileres, cadascuna de les quals sosté una cinta i ballen embolicant-les al braç alçat del noi. El ball consta de quatre figures: el ball de cintes pròpiament dit, el ball de Bolangera, el ball de Vermut i el Cuc. La vestimenta consisteix en espardenyes de vetes, camisa blanca i faldilles blaves o vermelles en les noies i pantalons blancs ribetejats.

El ball de cintes va ser incorporat als balls populars de la Festa Major l'any 1998. L'Agrupació de Balls Populars de Sitges va ajudar en l'aprenentatge de la dansa, molt arrelada en alguns pobles de la rodalia. Des d'aleshores ha sortit en cercavila cada festa major.

COLL, G. (2008). El ball de Cintes. 10 anys ballant festes majors. Sant Pere de Ribes: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.