Escultura "Homenatge a Lina Font"
Begues

    Baix Llobregat
    Plaça de Lina Font
    365

    Coordenades:

    41.33222
    1.91915
    409556
    4576201
    Número de fitxa
    08020 - 71
    Patrimoni moble
    Tipologia
    Element urbà
    Contemporani
    Segle
    XXI
    Any
    2006
    Ángel Camino
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Ornamental
    Titularitat
    Pública
    Ajuntament de Begues
    Autoria de la fitxa
    Oriol Vilanova

    Escultura feta a partir de la tècnica de la talla de granit negre de Zimbabwe - Sofia i marbre rosa de Portugal. És una escultura exempta composada a partir d'un bloc rectangular de granit negre de Zimbabwe - Sofia llis, d'unes dimensions de 4,55 m d'alçada x 1,95 m d'amplada x 50 cm de profunditat, disposat verticalment sobre un basament del mateix material; aquest basament té unes dimensions de 3,72 m de llargada x 2,08 m d'amplada x 55 cm d'alçada i presenta una superfície ondulada. El bloc de granit té, al centre, una obertura rectangular vertical de 3,55 m d'alçada x 81 cm d'amplada on hi ha encaixat un altre bloc, de marbre rosa de Portugal, esculpit amb formes sinuoses, que sobresurten dels plànols verticals del bloc de granit negre 31 cm per la cara anterior del monument i 36 cm per la cara posterior.
    A les cares anterior i posterior del monument, així com a la superfície del basament, hi ha diverses paraules i fragments de poemes inscrits al monument. Així, a la cara anterior del monument, a l'esquerra, es poden llegir les paraules: "objectiva - intuïció - suma - ventura - plànols - precisió - mirem - força". A la dreta es llegeix: "desigual maduresa - destrucció - cultura - universal - precisió - ritme - records - ser - plàstica - mà - bellesa - tràgic - un - dolor - llenç - còpia - emana - tècnica - cerca - feliç". A la cara posterior del monument, a l'esquerra, es llegeix: "punt - art - intensa - còsmic - joves - emoció - repòs". A la dreta: "construir aprofundir - expressa - nostàlgia - esperit - color - vida - evolució - ofici - taca - veritable - lliure - nens - societat - línia - instant - natura - visió - volum - actual - vital - pura - crear". Pel que fa al basament de l'escultura, a la superfície corresponent a la cara anterior s'hi llegeix: "el olvido - Nuestros ecos - viajando por el tiempo - unidos en un - libro. Vine amb mi - si vols sentir - de l'arbreda les remors. - Silenci! - les roses, - les parpelles closes, - dormen."Causa - freda - nou".
    "No hi ha rogent - ara a ponent, - tot és misteri. - Un vel de blaus - tot ho embolcalla. - Silenci!"
    A la superfície del basament corresponent la lateral dret del monument es llegeix:
    "Nuestras huellas - perdidas en la tierra... - ¿Quién sabrá descifrarlas?". A la superfície del basament corresponent la lateral esquerre del monument es llegeix: "El eco de tu voz - será el desierto. - El eco de mis versos." Finalment, a la superfície del basament corresponent la cara posterior del monument es llegeix: "Les fulles del roure - mouen l'aire. Vine amb mi - si vols sentir - les confessions del brancatge". "Piedra, - vestigio de geologías - milenarias, de agrietadas esperanzas - de, quién sabe - que misteriosas procedencias". "que acarician - todos los soles".

    BORRÀS, Maria Lluïsa (2007): "Fons d'art Lina Font. Personatge polièdric". Edita: Ajuntament de Begues.