Festa de caire gastronòmic celebrada a Can Cartró, que gira al voltant de la recepta del xató. La festa comença un divendres de febrer, abans de la festa pròpiament dita, que sempre es celebra en dissabte. El divendres s'ha d'esqueixar el bacallà al Centre Cultural de Can Cartró. A ultima hora del dia, entra en escena el "Catasús", responsable de tastar el bacallà i decidir si és salat o no.
Quan arriba el dissabte, la festa comença després de dinar. Hi ha tres protagonistes: el "tiet", que prepara l'amanida i cou la carn a l brasa; i els dos "Joseps", que van fent morter rera morter, fins omplir l'olla del xató. El sopar comença cap a les deu del vespre.
Finalment, després del sopar comença un ball de disfresses, que dura fins a la matinada, en què conclou la festa.
Els ingredients més habituals del Xató són:
Per la salsa: Alls escalivats, alls crus, bitxo, pebre vermell, oli d'oliva verge, vinagre de vi, galetes Maria, pa torrat, sal.
Plat: escarola, bacallà remullat i esqueixat, tonyina salada, anxoves, olives arbequines.