Poti poti
Mura

    Bages
    Mura
    Emplaçament
    Mura

    Coordenades:

    41.70064
    1.97679
    414864
    4617045
    Número de fitxa
    08139-194
    Patrimoni immaterial
    Tipologia
    Costumari
    Contemporani
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Obert
    Altres
    Titularitat
    Pública
    Autoria de la fitxa
    Cortés Elía, Mª del Agua

    El Poti poti és el plat típic de Mura. Es realitza amb patates, bacallà. Tomàquets d'amanir, cebes, olives arbequines, pebrot vermell, oli, sal i ous durs. Per preparar-lo cal bullir les patates I deixar-les refredar senceres. Mentre tant s'ha posat en remull el bacallà I es desfila com per esqueixada. Es tallen les patates a rodelles prèviament pelades I es posa a sobre la ceba tallada, els tomàquets a rodelles I els pebrots. Es posa tot en capes, primer les patates, el bacallà, la ceba, el tomàquet i el pebrot. Les olives al final. Es posar sal i força oli i es serveix fred.