Pollastre amb raïm
Martorell

    Baix Llobregat
    Martorell

    Coordenades:

    41.47436
    1.93079
    410725
    4591969
    Número de fitxa
    08114 - 90
    Patrimoni immaterial
    Tipologia
    Tècnica artesanal
    Contemporani
    Segle
    XX
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Social
    Titularitat
    Pública
    Autoria de la fitxa
    Dídac Pàmies Gual

    Per la Festa Major, el 15 d'agost, és tradició cuinar el pollastre amb raïm a Martorell. Els ingredients per a quatre persones són: 1 pollastre de pagès; 1dl de vi blanc sec; ¼ l de brou; 1ceba grossa; 1 cullerada de suc de llimona; 500 grams de raïm; 150 grams de suc de raïm; sal, pebre negre i pebre vermell picant.
    El pollastre a talls, net, salat i empebrat i el pebre vermell. Es daura en una paella amb una mica d'oli i es retira a una cassola. Amb el mateix oli, es fa un sofregit la ceba tallada ben menuda vigilant que no es torri massa. S'afegeix el vi i es deixa reduir. Es tira el suc de llimona, el suc de raïm i el brou, i s'aboca a la cassola on hem reservat el pollastre. El courem a forn bo i tapat fins que quedi tendre (1/2 h, aprox.). Els grans de raïm un cop rentats i ben secs, els fregirem en una paella a foc suau amb una mica d'oli i després els afegirem al pollastre fent-ho coure tot plegat uns 10 min.

    Aquesta recepta va ser recuperada l'any 1999 per Carme Figueras i Cortés i Francesc de Castro i Piera, i considerada plat típic de Martorell a partir de l'any 2000.