Planella
Moià

  Moianès
  Nord-est de la Vila
  Emplaçament
  A ponent de la Granoia

  Coordenades:

  41.82148
  2.116
  426585
  4630333
  Número de fitxa
  08138 - 481
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad. 08137A013000560000ID
  Autor de la fitxa
  Francesc Roma

  Masia de planta rectangular amb teulada a dues vessants, orientada a sud, on hi ha l'accés a través d'una porta amb llinda plana. En aquesta hi ha una inscripció en mal estat, de la que només es pot deduir un 45.
  Consta de dues plantes, i en la seva història s'hi han fet dues ampliacions pel cantó esquerre, una d'antiga que segueix els canons estilístics de les masies, i l'última, força recent, deixada amb totxana vista i per tant gens integrada en l'edifici. Les finestres estan emmarcades amb
  pedra tallada, i els ampits són amb voladissos motllurats. En una de les finestres del pis superior es llegeix la data de 1803.
  Al voltant del cos principal s'hi ha construït coberts amb façanes amb totxana vista i la majoria amb teulada de fibrociment.
  Segons la seva similitud amb d'altres masies, i les característiques dels elements arquitectònics que hi trobem, es pot deduir que va ser construïda entre els segles XVIII i XIX.

  El masover ens indica que la casa es va construir al segle XIX i que l'antiga casa de Planella es trobava uns metres més al nord (fitxa 482)