Parc de les Set Fonts Sant Julià de Vilatorta

Osona
A l'entrada del poble, just a la cruïlla de les carreteres de Vilalleons i de Sant Hilari.
570

Coordenades:

41.92197
2.32107
443704
4641336
08220-285
Patrimoni natural
Zona d'interès
Contemporani
Popular
XX
1933
Miquel Pallàs
Bo
Legal
POUM (DOGC 5817 de 14/02/2011).
Fàcil
Social
Pública
Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
Virgínia Cepero González

El Parc de les Set Fonts és un paratge emblemàtic de la vila. És obra de Miquel Pallàs, que va remodelar l'any 1933 l'antiga Font Noguera i el seu entorn, durant l'alcaldia de Josep Junoy.
El seu nom prové dels set brolls d'aigua de la font, que surten d'un gran mur fet de carreus lligats amb morter. Al mur hi ha la següent inscripció: "DONO GENEROSA TOTA LA MEVA AIGVA ENCARA QVE AMB VNES GOTES EN TINDRIES PROV TV QVE VENS ASSEDEGAT".
A les proximitats de la font hi ha un lledoner centenari, que es manté de l'espai original.
Són valuosos els elements construïts amb pedra treballada, com els bancs i ornaments, la Taula Rodona, la Font del Peix, que té forma d'espiral, una glorieta circular, i l'Estanyol.
En destaca un monòlit amb la inscripció: "RESPECTA TOTS ELS POBLES ESTIMA EL TEU".
També hi ha l'edifici de l'antic escorxador, obra de Miquel Pallàs.
El parc compta amb una zona de pícnic, una zona infantil, un bar-restaurant i el punt d'informació de l'espai natural Guilleries-Savassona.

Al Pla d'Objectius i actuacions Espai Natural de les Guilleries-Savassona 2013 es contempla el projecte de restauració i revalorització del Parc de les Set Fonts.

El parc és obra del mestre d'obres vilatortí, Miquel Pallàs i va ser inaugurat l'any 1933. Es va construir gràcies a les aportacions que van fer diverses famílies del poble.
Al costat de les fonts hi passa el torrent de Sant Julià, que va ser soterrat l'any 1964.

- H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.
- ROMEU i BISBE, J. (1992). Història de Sant Julià de Vilatorta. Vic: Eumo Editorial.