A l'any 1366 es construeix la muralla de la vila. Segons Mn. Isidre Dalmau la muralla era de pedra bastant regular, alta, forta i coronada per merlets. Estava formada per: la muralla que envoltava les cases deixant un pas entre la façana posterior i el mur, el fossat o vall i la contramuralla amb esperons i contraforts que lligaven la muralla i la contramuralla. Es van traçar els portals d'en Riquer (Cambril), Portal Major o de Barcelona, el Portal d'en Vila al capdamunt de la vila, el de Can Batlles (entre carreró i carrer del Vall) i s'alcen les torres damunt el portal de Barcelona i damunt la Font Vella. Moià comptava aleshores amb quatre carrers envoltats per la muralla, el carrer del Forn, el carrer de les joies (carrer de la bosseria), el carrer de Sant Antoni (carrer de la rectoria) i el carrer Jussà.
La muralla medieval data del s. XV i compta amb aquest carrers abans esmentats però al s. XVI, Moià creix i la muralla es queda petita donant lloc a l'aparició dels ravals. El primer, el raval de dalt, es comença a formar a mitjans s. XVI (1560-1570). Després neix el raval de baix, que arriba fins a la porta de Barcelona (una de les portes de la muralla de la que no en queda cap testimoni). De finals del s. XVII al s. XVIII apareixen els últims ravals, el raval de la Cendra, el raval de la Tosca, el de Sta. Magdalena i el del carrer de Palau.
A principis de s. XVII es dona el permís per fer del camí de ronda, un hort i per això trobem jardins en diferents edificis com ara la part de darrera de can Casanova.