Masroig
Vilanova del Camí

  Anoia
  Quilòmetre 67,4 de la carretera C37
  316

  Coordenades:

  41.57299
  1.65354
  387746
  4603243
  Número de fitxa
  08302 - 7
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Ibèric
  Romà
  Segle
  VI a I aC
  Estat de conservació
  Dolent
  Un cop excavades i documentades les sitges foren destruïdes per tal de construïr una rotonda de la Ronda Sud d'Igualada. No obstant, podrien existir més restes a les immediacions del punt on s'efectuà la intervenció arqueològica, més enllà dels límits de la variant.
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí (C.A. 20671)
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Privada
  Diversos propietaris
  Autoria de la fitxa
  Miquel Gea Bullich

  Jaciment arqueològic identificat en el marc del seguiment arqueològic dels treballs de construcció de la Ronda Sud d'Igualada, l'any 2007. Durant el control dels rebaixos efectuats es varen localitzar i excavar set sitges en aquest indret agrupades en dos grups de tres més una que se situava de forma més isolada.

  Durant la intervenció arqueològica efectuada l'any 2007 es va constatar que l'estat de conservació de les estructures negatives era molt desigual, estant algunes sitges pràcticament senceres mentre que d'altres conservaven únicament uns pocs centímetres del seu fons.
  Tots els materials recuperats a l'interior de les sitges eren d'època ibèrica, si més no en sis de les set sitges, atès que una no proporcionà cap material que permetès la seva datació. No obstant això, per una simple qüestió de posició, relativament propera a la resta, es considerà pertanyent a la mateixa cronologia.
  Dels materials recuperats s'estrapolaren fins a tres fases d'ocupació: una de les sitges, ubicada més al sud, oferia un conjunt de ceràmiques que, a grans trets, es podia situar vers el segle VI aC.
  Una altra de les sitges contenia materials ubicables cronològicament dins del segle III aC. Finalment, quatre de les set sitges oferiren materials que es poden situar entre la 2a 1/2 del segle II aC i el primer 1/4 del segle I aC.
  L'equip d'arqueòlegs que excavà aquest conjunt de sitges les considera directament relacionades amb el "proper" jaciment del Vilar del Met, que es troba a una distància d'uns '1,5 quilòmetres.

  Jaciment descobert durant el seguiment arqueològic de les obres de la Ronda Sud d'Igualada, l'any 2007.