Masroig
Vilanova del Camí

    Anoia
    Quilòmetre 67,4 de la carretera C37
    316

    Coordenades:

    41.57299
    1.65354
    387746
    4603243
    Número de fitxa
    08302 - 7
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Jaciment arqueològic
    Ibèric
    Romà
    Segle
    VI a I aC
    Estat de conservació
    Dolent
    Un cop excavades i documentades les sitges foren destruïdes per tal de construïr una rotonda de la Ronda Sud d'Igualada. No obstant, podrien existir més restes a les immediacions del punt on s'efectuà la intervenció arqueològica, més enllà dels límits de la variant.
    Protecció
    Inexistent
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Sí (C.A. 20671)
    Accés
    Fàcil
    Altres
    Titularitat
    Privada
    Diversos propietaris
    Autoria de la fitxa
    Miquel Gea Bullich

    Jaciment arqueològic identificat en el marc del seguiment arqueològic dels treballs de construcció de la Ronda Sud d'Igualada, l'any 2007. Durant el control dels rebaixos efectuats es varen localitzar i excavar set sitges en aquest indret agrupades en dos grups de tres més una que se situava de forma més isolada.

    Durant la intervenció arqueològica efectuada l'any 2007 es va constatar que l'estat de conservació de les estructures negatives era molt desigual, estant algunes sitges pràcticament senceres mentre que d'altres conservaven únicament uns pocs centímetres del seu fons.
    Tots els materials recuperats a l'interior de les sitges eren d'època ibèrica, si més no en sis de les set sitges, atès que una no proporcionà cap material que permetès la seva datació. No obstant això, per una simple qüestió de posició, relativament propera a la resta, es considerà pertanyent a la mateixa cronologia.
    Dels materials recuperats s'estrapolaren fins a tres fases d'ocupació: una de les sitges, ubicada més al sud, oferia un conjunt de ceràmiques que, a grans trets, es podia situar vers el segle VI aC.
    Una altra de les sitges contenia materials ubicables cronològicament dins del segle III aC. Finalment, quatre de les set sitges oferiren materials que es poden situar entre la 2a 1/2 del segle II aC i el primer 1/4 del segle I aC.
    L'equip d'arqueòlegs que excavà aquest conjunt de sitges les considera directament relacionades amb el "proper" jaciment del Vilar del Met, que es troba a una distància d'uns '1,5 quilòmetres.

    Jaciment descobert durant el seguiment arqueològic de les obres de la Ronda Sud d'Igualada, l'any 2007.