Troballa de part de la zona de producció ceràmica de la Vilafranca medieval i moderna. Arrel de les obres d'aquest edifici de la plasça Jaume I, s'han pogut documentar diverses fases i estructures:
-3 dipòsits de forma quadrangular/rectangular. Reompliment format per restes quantioses de "càntirs de Vilafranca", bàsicament es tracta de terrissa grisa - negra amb decoracions típiques, incises i en relleu de motius florals - vegetals i geomètrics.
-1 pou de 1,5 m de diàmetre aprox i més de 2 m de fondària. Reompliment amb ceràmica negra dels "càntirs de Vilafranca" i altre terrissa comuna. L'estructura fou destruïda durant les obres i es perdé força informació arqueològica.
-1 mur d'època moderna (S.XVIII ?), sense context clar.
-1 sitja amortizada amb una gran quantitat de materials ceràmics de defectuosa cocció, en dos abocaments diferenciats com a mínim. Un abocament de textura sorrenca, amb materials de blava catalana, reflexes metàl·lics i "blanc cobalt" (S.XVII-XVIII), excavat parcialment; un segon abocament uniforme de cendres i una major quantitat de materials: blava catalana, escudelles amb orelletes, reflexes metal·lics, peces de forn (peus - suports), plats decorats, càntirs i altres (S.XV/XVI/XVIII).
-1 nivell general de colmatació del sector amb materials diversos: ceràmica, runa, fauna, pedra obrada...
El conjunt dels materials recuperats, majoritàriament ceràmics, tenen una cronologia que abraça els segles (XV-XX).