Font dels Llaminers Rellinars

  Vallès Occidental
  Riera de Rellinars
  Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
  400

  Coordenades:

  41.63187
  1.93059
  410925
  4609457
  08179 - 95
  Patrimoni natural
  Zona d'interès
  Bo
  Legal
  Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
  Fàcil
  Altres
  Privada
  08178A005000260000OW
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  La Font dels Llaminers és una surgència d'aigua intermitent, situada en el marge dret de la Riera de Rellinars que raja en episodis de pluges continuades. Per accedir-hi cal agafar el Camí de Les Boades, i un cop passada la Font de Carlets, uns dos-cents metres més amunt, a mà dreta, el bosc desapareix i dona pas a unes parets de conglomerats. En aquest indret el llit i les lleres de la riera són una plataforma rocosa amb canals erosionades, per on circula l'aigua. La font es troba a mà dreta, per sota del marge, on hi creixen unes alzines, bardissa i arítjol. En baixar a la riera, si baixa aigua, cal saltar al costat esquerra i avançar una quinzena de metres. Es tracta d'un petit frontal adossat al marge i arrebossat amb ciment. Del mig surt un broc de ferro recobert de tosca per on raja l'aigua cristal·lina. La molsa i la falzia roja ha colonitzat el frontal. Al damunt mateix hi ha una pedra rogenca amb el nom de la font, pintada amb lletres de color negre "Els Llaminers".

  L'accés no està senyalitzat.

  Durant els anys trenta del segle XX, caçadors de Terrassa venien en aquest indret a esmorzar i acabaven l'àpat menjant pastisseria, fet que explicaria el nom de la font. Anys després, probablement degut a una riuada, la font va quedar en l'oblit. Pels volts de 1993 després de molts anys desapareguda es torna a localitzar, es neteja i s'adequa amb un broc. Al mes d'octubre de 1994 una riuada la malmet i l'any següent, es restaura novament.

  CAPELLA, Pere (1997). Les fonts; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 34 - 40.
  GRUP de RECERCA i RECUPERACIÓ d'AMICS de RELLINARS (1997). Parlem de fonts; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 41 - 43.
  http://www.encos.cat/index.html