Font de l'horta de Terricabras Oristà

Osona
Sector est del terme municipal
A 900 metres per pista forestal de la carretera B-433, punt quilomètric 4'250

Coordenades:

41.94883
2.1137
426540
4644475
08151-139
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
Dolent
A causa de la contaminació, la font s'ha deixat d'utilitzar per al consum humà recentment.
Inexistent
Fàcil
Productiu
Privada
Ref. cad.: 004A00005
Jordi Compte i Marta Homs

La font de l'horta de Terricabras està situada en un punt enclotat a l'est de la masia que li dóna nom.
S'accedeix a la font a través de la pista forestal que surt de la masia en direcció a la carena on es troben ca l'Afrau i Sant Salvador de Serradellops. Un cop es deixa la masia de Terricabras enrere es troba, ben aviat, una fondalada amb diverses feixes a mà dreta, a on s'ha de baixar per accedir a la font.
La font està formada per un sistema de canalitzacions que permet recollir l'aigua que es filtra per diversos punts al voltant. El primer d'aquest punts es troba en una de les feixes que envolten la bassa que hi ha al fons de la fondalada. Del marge d'una d'aquestes feixes en regalima l'aigua, que és conduïda a través d'una regata cap a la bassa. L'aigua recollida a la bassa és transportada a través d'un tub a un viver ovalat que hi ha uns metres més avall. En aquest viver, delimitat amb murs de pedra, es recull l'aigua de la bassa de dalt i la que surt per altres punts al voltant, l'aigua dels quals és transportada al viver a través de canalitzacions, majoritàriament modernes però en algun cas fetes amb pedra.
A pocs metres del viver hi ha un petit camp delimitat amb grans lloses que havia estat, originalment, l'horta de la masia de Terricabras.