El Parc del Llac
Sant Esteve Sesrovires

  Baix Llobregat
  Urbanització Ca n'Amat

  Coordenades:

  41.5078
  1.88011
  406541
  4595736
  Número de fitxa
  08208-84
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires / Carrer Major, 8-10
  Autoria de la fitxa
  Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

  A part de la zona verda que hi ha al costat de la rotonda d'entrada al municipi, Ca n'Amat disposa d'una altra zona verda, el Parc del Llac, que comparteixen els municipis d'Abrera i Sant Esteve. Aquesta zona verda ocupa una àrea situada entorn del torrent de Can Noguera, actualment canalitzat en aquest tram. A l'entrada del parc s'hi troba la Font de l'Aspirina.

  El parc ocupa la llera del torrent compresa entre les cases que tenen façana a l'Avinguda d'Abrera i les que tenen façana a l'Avinguda de ca n'Amat, tenint l'accés pel carrer que va de la rotonda que hi ha entre l'Avinguda de Ca n'Amat i el carrer Montnegre i la rotonda que hi ha entre el carrer Anoia i l'Avinguda d'Abrera.

  El Parc del Llac es troba situat a Ca n'Amat, ocupant una superfície de terreny que correspon a un tram de la llera del torrent de Can Noguera. En aquesta zona antigament hi existia un llac, el qual va ser construït amb les mateixes terres del lloc, sense cap mena de mur de contenció ni altra infraestructura possible. El llac contenia fins i tot peixos i es convertí en una zona habitual de joc pels nens i nenes del veïnat. L'aigua entrava en el llac a través del mateix torrent i s'escolava a través d'un conducte, el qual podia ser barrat per possibilitar el desviament de l'aigua cap uns horts veins i utilitzar-la per regar. Un dia de tempesta, la sortida va restar tancada i l'aigua va desbordar el llac i s'ho va emportar tot, desapareixent la bassa del llac completament. Es va decidir no tornar a construïr el llac i en el seu lloc ubicar-hi una zona d'esbarjo. L'aigua del torrent es va canalitzar i actualment en el seu lloc s'hi troba una àrea verda anomenada Parc del Llac.