Edifici de les antigues escoles Casserres

  Berguedà
  El Guixaró
  Accés des de la Ctra. C-16
  420

  Coordenades:

  41.99747
  1.88697
  407817
  4650094
  08049-171
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XX
  1932
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Social
  Pública
  Ajuntament de Casserres. c/ Escodines, 14. 08693 Casserres
  Jordi Montlló Bolart

  L'edifici de les antigues escoles, construït l'any 1932, respon a les necessitats per a les que va ser creat segons els conceptes de l'època. Així doncs, ens troben amb un edifici compost per un cos central de planta baixa, pis i sota coberta amb dues ales als laterals, de planta baixa. El cos central té la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal i els cossos laterals tenen la coberta a tres aiguavessos. Els paraments són de pedra amb encoixinat amb combinació de fileres de rajols en finestres i portes.
  El cos esquerre ha estat reformat per encabir-hi l'església. Els vitralls que hi havien a l'antiga església de Sant Esteve s'han adaptat a les finestres d'aquesta.

  Actualment, aquest edifici es destina a altres usos: l'ala on hi havia l'aula dels nens ara és l'església i l'ala de les nenes s'ha convertit en un local social per a diferents grups. L'Associació de Veïns i Amics del Guixaró, també té la seu en aquest edifici.

  BUSQUETS i RAVENTÓS, Jaume (2010). Dictamen sobre el nivell de conservació dels valors patrimonials i paisatgístics en la modificació puntual de les NNSS de Casserres a la colònia Guixaró. Inèdit.