L'església de la Colònia Güell, com és habitual, comptava ja d'origen amb un seguit d'objectes mobles que formaven part de la imatgeria i litúrgia del temple. Amb el temps, i considerant-ne el notable valor historicoartístic, alguns d'aquests elements es troben exposats en diversos llocs. Així mateix, el fet que l'obra arquitectònica quedés inacabada va generar que un seguit d'elements constructius quedessin disposats a l'esplanada oest de l'església a l'espera d'ésser emprats. Descriurem aquests elements com a integrants d'una mateixa col·lecció, malgrat trobar-se físicament en 6 espais diferents.
En primer lloc, els elements mobles més destacats ubicats a l'interior de l'església són: sagrari (dissenyat per Jujol), imatge del Sagrat Cor (procedent d'un taller d'Olot), imatges de la Sagrada Família (de procedència olotina), imatge de la Puríssima (del segle XVII i estil manierista) i petxines que fan de piles beneiteres (procedents de les Filipines, transportades per la companyia Trasatlàntica del Marquès de Comillas). També in situ a l'església, tot i que a l'exterior, cal esmentar la campana (anomenada Maria Immaculada, apadrinada per l'esposa de Manuel Bertrand, amo de la fàbrica, l'any 1949).
En segon lloc, a l'exterior de l'església (concretament a l'esplanada que té a ponent) hi ha els materials constructius mai utilitzats situats de l‘església: bases i fusts de columnes
En tercer lloc, a la Pia Almoina de Barcelona hi ha exposades (en les plantes segona i tercera de l'edifici) una sèrie de mobles, objectes litúrgics i fotografíes procedents de l'església de la Colònia Güell. Sumen un total de 26: 1 roda de campanetes de bronze i ferro, 2 canelobres de sobretaula de ferro forjat i daurat (dissenyats per Josep M. Jujol, 1947), Quadre a l'oli de la vinguda de l'Esperit Sant o Pentecosta (Vincentius Carduchi, 1625), 8 bancs de fusta i ferro de fidels, 1 faristol de música (disseny atribuit a Gaudí), 2 canelobres de peu raconers (disseny de Gaudí, 1915), 6 fotografies relacionades amb l'església de la Colònia (de maquetes, projectes, i de la construcción), 1 fotografia d'Antoni Gaudí i 1 Banc de treball d'Antoni Gaudí (entre 1910 i 1914).
Les tres darreres ubicacions d'elements mobles procedents de l'església de la Colònia Güell corresponen a sengles bancs de fusta dels feligresos: a més dels ja esmentats a la Pia Almoina, n'hi ha 1 en dipòsit al Museu Nacional d'Art de Catalunya, 1 al Museu Gaudí i un darrer en una altra localització que s'ignora.