Casa Romeu
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Palma, 6-8

  Coordenades:

  41.34601
  1.69995
  391236
  4577984
  Número de fitxa
  08305-336
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13318CF9718S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres de planta rectangular que consta de planta baixa, dos pisos i golfes; la coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. Està format per dos cossos: un cos principal i un cos lateral del que en destaca una tribuna amb porticons de llibret, amb vidriera de motius florals a la part superior.
  La façana del cos principal té la planta baixa reformada recentment; els dos pisos i les golfes tenen una composició simètrica a partir de tres eixos verticals. La primera i la segona planta es distribueixen sis balcons d'obertura única adintellada. A les golfes, hi ha tres petites obertures rectangulars.
  El parament de la planta baixa és modern, però el dels pisos superiors està esgrafiat amb motius geomètrics en tota l'amplada del parament, exceptuant l'emmarcat de les obertures. La part alta del parament, just a sota del ràfec, l'esgrafiat és de color verd i es tracta d'una successió de gerros amb flors a modus de sanefa.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.