Casa Pladellorens
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Al costat de l'estació de tren de La Granada

  Coordenades:

  41.37056
  1.72314
  393217
  4580681
  Número de fitxa
  08305 - 381
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Eclecticisme
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Regular
  alguns sectors semblen bastant deixats
  Protecció
  Legal
  Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 001900CF98A069
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Finca que conté diversos elements d'interès: la casa senyorial (Villa Mercedes), una capella, una torre d'aigua, font, jardins i masoveria. Tota la finca està encerclada per un mur de pedra amb dues entrades: una a llevant i una altra septentrional. L'edifici més destacat és el residencial, de planta rectangular; consta de planta baixa, dos pisos i golfes amb la coberta de teules àrabs a dues aigües, acabada en un ràfec i el carener perpendicular a la façana principal.
  La façana té una composició simètrica a partir de tres eixos verticals. Per accedir al a porta principal cal pujar per una àmplia escalinata de quatre esglaons. Es tracta d'una entrada porxada emmarcada per dos pilars. Al seu damunt hi ha un balcó corregut que s'eixample a la part central i fa de coberta al pòrtic d'entrada. La barana de la balconada és de pedra amb ornaments calats.
  La capella és d'una sola nau, de planta rectangular i coberta de teules àrabs a dues aigües. El campanar està ala part davantera esquerra i les parets són de maons vistos. És d'estil historicista amb elements neogòtics i pràctiques modernisytes, com l'ús del maó vist. La torre d'aigua també és de maons vistos.
  Del jardí, destaquen els cedres, els cupresos i el pi blanc; sobretot per l'alçada d'alguns exemplars. També hi ha palmeres.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.