Can Català Granollers

Vallès Oriental
Camí de can Català, entre la carretera de Montmeló i la via del tren del Nord, 08400-GRANOLLERS
A la serra de Ponent

Coordenades:

41.57254
2.26629
438831
4602578
08096-317
Patrimoni immoble
Jaciment arqueològic
Modern
Contemporani
Popular
XVIII-XIX
Dolent
Tan sols resten dempeus les parets de la masia.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Pública
Consorci de la Zona Franca, Barcelona
ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Masia basilical de planta rectangular allargada amb planta baixa i pis amb tres eixos de composició vertical. Li manquen els forjats i tot el seu interior ha caigut, de tal manera que només queden els murs perimetrals. La porta forana és d'arc de punt rodó amb dovelles de carreus de pedra. Les finestres de la planta baixa tenen llinda d'arc escarser, mentre que les de la primera planta són de llinda plana, amb els brancals de totxo. Al seu interior encara s'observen les restes de menjadores pel bestiar i altres elements estructurals propis de la vida rural.

Les vies que recorren la serra de ponent contenen abundants masies que proporcionen un paisatge característic de zona rural (ROMERO, 2000), com es el cas d'aquesta masia avui enrunada, i de temps abandonada. Sembla que el nom de casa ve del cognom del propietari (GARCIA-PEY, 1990). Sembla que una dona que venia d'aquesta masia va donar nom a una casa del barri de Sant Josep a Palou, coneguda com ca la Catalana (GARCIA-PEY, 1990).

GARCIA-PEY, Enric (1990) Recull onomàstic de Granollers: Motius, topònims, nomenclatura, Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, Núm. 3, Granollers, Ajuntament de Granollers. ROMERO, F. Xavier et al. (2000) Turisme naturalista. Granollers: Taller d'Ocupació "la Font". Document mecanografiat.