La teulada està parcialment ensorrada, i en general, està en un estat ruinós. La majoria de construccions auxiliars originals o posteriors es troben abandonades i parcialment abandonades.
Conjunt de diverses edificacions adossades entre les quals destaca el casal principal, de tres cossos perpendiculars a façana, de planta baixa i pis, aquestes edificacions conserven encara la distribució interior original, així com l'escala de pedra gòtica, amb el seu espiell de pedra treballada. En algun moment que es podria situar al segle XIX, es va enderrocar part del cos lateral dret per a construir-hi un nou edifici amb entrada independent. La teulada d'aquest cos s'ha ensorrat recentment. Malgrat el seu estat ruinós, el conjunt conserva força elements originals, com ara el pou, trull d'oli, safareig i font, i l'era pavimentada, on just a l'entrada, hi destaca un lledoner impressionant.
Es podria tractar d'una masia construïda com a ampliació d'una masia anterior, que la podríem identificar parcialment en el cos posterior, de tres cossos perpendiculars a façana, de planta baixa i pis, amb les cantonades i les vores de les obertures en granit escairat, que tenia la seva pròpia façana d'on es va traslladar el rellotge de sol a la façana a ponent. Pel seu estil rústic, es podria situar pels volts del segle XIV. A dins de la finca hi trobem la font del Gavatx.
Bibliografia
VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982 SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15