Cal Noia
Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Font, 15

  Coordenades:

  41.34722
  1.69917
  391173
  4578119
  Número de fitxa
  08305 - 330
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 13306CF9718S
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici entre mitgeres de planta rectangular que consta de planta baixa i dos pisos amb la coberta de teules àrabs a dues aigües.
  Façana principal composada simètricament. La planta baixa ha patit transformacions recents. Als anys vuitanta hi havia una finestreta central i dues grans entrades adintellades laterals. Ara veiem tres entrades d'arc rebaixat de marcs metàl·lics. A la primera planta, centrada, hi ha una finestra coronel·la historiada i dos balcons d'obertura única adintellada laterals. Totes aquestes obertures tenen trencaaigües, amb relleus zoomorfs als extrems i terminació conopial central. A la segona planta, destaca una galeria de cinc obertures cegues i dues obertures laterals.
  Parament llis coronat amb ràfec discontinu.

  Cal buscar els seus orígens entre els segles XVII i XVIII, tot i que l'aspecte actual és fruit de modificacions del segle XIX.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.