Vinya del Jaumet
Castellví de la Marca

Alt Penedès
    Partida de vinya en la propietat de Cal Marquès (o Marcas) a pocs metres a l'oest de ca l'Agori i al
    Terrenys vitícoles al voltant d'una granja a uns 100m a l'oest de ca l'Agori. En una àrea esplanada

41.32212
    1.59799
    382663
    4575464
    08065 - 35
    Prehistòric
    Neolític
    Regular
    La sitja excavada es destruí però encara hi poden haver altres estructures actualment no conegudes. Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Jaciment arqueològic amb la troballa i excavació d'una sitja (any 1949) del període neolític mitjà. Hi ha diverses fonts que parlen de l'existència d'altres sitges, però no en tenim seguretat. El sector arqueològic està molt destruït però encara podrien quedar algunes restes en els camps a l'oest de la granja.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, Cal Margarit 447-3-1 (275-129). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: juliol 1995 Caldria estar atent a les remocions dels terrenys del voltant.

Es descobrí el jaciment de forma fortuïta quan es realitzaven unes excavacions per extreure margues en una vinya, l'any 1949. L'estructura fou excavada per en Pere Giró, de la Secció d'Arqueologia del Museu de Vilafranca, el febrer del mateix any.

GIRÓ, P. (1962) "Notícias de Arqueología en Cataluña y Baleares-II. Castellví de la Marca". Ampurias, vol.XXIV, p.291-292 ; GIRÓ, P.(1963) "Activitats arqueològiques. II-Fons de Cabana neo-eneolítics al Penedès". Agrupación Excursionista Cataluña. Circular para los señores socios, Barcelona.