Vila Betània
Arenys de Mar

Carrer de Sant Rafael, núm. 33

Protecció de nivell 4: només afecta portes d'entrada de fusta.
    Jordi Montlló Bolart

Actual residència situada en un extrem del carrer de Sant Pere. Es tracta d'un gran edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teules àrabs, a dues aigües i amb el carener paral·lel a la façana principal.

La façana s'estructura, pel que fa a la composició, a partir de diversos eixos de verticalitat definits per la repetició de les obertures. Totes són de llinda recta i tenen un recreixement emmarcant-les que pintades d'un color més clar, contrasta amb el fons del parament. En planta baixa són totes reixades i als pisos superiors tenen una petita barana de ferro. A la segona planta, destaca un balcó corregut amb barana de ferro i tres accessos.

El parament és llis, amb un sòcol en planta baixa i la façana està coronada amb una petita cornisa motllurada. A sota s'obren els respiralls de la cambra d'aire.

La cantonada septentrional pren la forma arrodonida.

Hi ha un refugi antiaeri de la Guerra Civil espanyola.

Durant la Guerra Civil va mantenir la congregació religiosa, que va quedar sota protecció del consolat francès, on tenia hissada una bandera francesa i un cartell en castellà a la porta advertint d'aquesta especial condició. A finals de l'any 1938, la capella principal de Vil·la Betània es va tornar a obrir, i va passar a ser l'església parroquial, ja que el temple de Santa Maria feia la funció de garatge i, per tant, no reunia les condicions.