Turons del Pla de Can Vila
Artés

Al sudoest de la vila d'Artés, a aproximadament 1 km de la població.
    Emplaçament
    Ctra. BV-4512, per un camí que porta a can Vila; abans d'arribar-hi, camí a la dreta porta a la vall

41.78675
    1.94151
    412046
    4626641
    08010 - 175
    diversos
    Jordi Montlló Bolart

Es tracta de dos turonets de baixa alçada. A la part més alta tenen uns interessants paleocanals en els quals es troben mineralitzacions cupríferes. Es tracta, per tant, de relleus invertits.Entorn dels turons hi ha ocupació rural, amb plantació de cultius. Als cims, on hi ha les mineralitzacions, no hi ha conreus.
    L'indret és interessant per les mineralitzacions cupríferes associades a red-beds. Aquestes mineralitzacions s'han desenvolupat sobre la base d'uns paleocanals ubicats entre els materials rogencs de la Formació Artés. Hi ha bones cristal·litzacions d'atzurita i de la malaquita.