Trobada anual de puntaires Dosrius

Nucli urbà de Dosrius
Diferents emplaçaments del nucli urbà

Manifestació festiva
Adriana Geladó Prat

Trobada anual de puntaires de Dosrius que es celebra el tercer diumenge del mes de setembre. Tant les puntaires locals com les vingudes de les rodalies, s'arrengleren a banda i banda d'una taula i, mitjançant un patró que es reparteix, fan les puntes de coixí. En l'actualitat es celebra a la plaça del Comú, tot i que també s'ha fet a la plaça de l'església de Sant Iscle i Santa Victòria, a la plaça de la República (antiga plaça d'Espanya) i a d'altres carrers adjacents.

Les imatges han estat cedides per les sres. Sión i Meritxell Dominich.

La primera edició de la Trobada de Puntaires de Dosrius es dugué a terme l'any 1994.

Font: informació oral de Sión Dominich [Entrevista: 30-04-2018]. RIERA, J.M.; JUBANY, M.A.; ALSINA, N. (2009). Itineraris pel municipi de Dosrius: un tomb pel nucli antic de Dosrius, un passeig per Canyamars, una volta pel Far, l'aigua, el nostre signe d'identitat. Dosrius: Ajuntament de Dosrius, p. 16.