Trinxeres de Barrès
L'Esquirol

Puig de Barrès (l'Esquirol)

Exèrcit republicà
    Regular
    La vegetació i l'acumulació de sediments impedeix contemplar-ne les característiques i resseguir-ne tot el traçat.
    08254A010000180000KP
    Virgínia Cepero González

Trinxeres de la Guerra Civil (1936-1939) situades al Puig Barrés, en un punt privilegiat per al control de la carretera. Es troben en part erosionades per l'acció del clima i la proliferació de vegetació, però el seu estat permet resseguir perfectament el seu traçat. Tenen una amplada aproximada d'1 m, i una fondària d'uns 50 cm i s'adapten perfectament a l'orografia.
    Les trinxeres van ser bastides per l'exèrcit republicà per impedir el pas de les tropes franquistes.
    Són construccions molt rudimentàries i febles, de caire militar.

Informacions i fotografies facilitades per Miquel Vilella.

CROSAS CASADESÚS, J. (2000) Memòria de la guerra: L'Esquirol, Osona: 1931-1940. Tarragona: El Mèdol.