Torrent de Cal Mus
Sant Llorenç d'Hortons

Entre el torrent de Can Mus i el de Cal Ferreguet

VI -I aC
    Troballes superficials pendents de confirmació
    Llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català
    Jordi Montlló Bolart

Troballa en superfície de material arqueològic format per vint fragments informes de ceràmica d'època ibèrica oxidada, quatre fragments de ceràmica de cuita mixta (pasta de sandvitx), quatre fragments de cuita reductora i un fragment de nansa de ceràmica vidrada.
    Aquestes troballes són de caràcter superficial però indiquen la possibilitat que existeixi algun tipus de poblament en un indret proper.

Futurs treballs arqueològics haurien de determinar l'abast real tant cronològic com tipològic de les troballes realitzades en superfície i així, poder-ne avaluar la seva importància científica i patrimonial.

L'any 2007 es va realitzar una prospecció arqueològica en aquesta zona, en motiu del projecte "Prospeccions arqueològiques a la conca mitjana del riu Anoia", que afectava els municipis de Gelida, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Sadurní d'Anoia, el Pla del Penedès, Subirats, Avinyonet del Penedès i Olesa de Bonesvalls; realitzades per Cristian Folch i Jordi Gibert, sota la direcció de Ramon Martí. Aquest projecte està alhora dins u projecte més ampli anomenat "Ocupación, organización y defensa del territorio durante la transición medieval", anys 2005 - 2008, finançat pel Ministerio de Educación y Ciencia.

FOLCH, C.; GIBERT, J.: "Memòria de les prospeccions arqueològiques a la conca mitjana del riu Anoia". Campanyes 2006-2007. Arxiu Servei Arqueologia. Barcelona. Mem. Núm.: 8035. Inèdit