Torrent de Balà
L'Esquirol

Cantonigròs
    Neix a l'entorn de la font del Faig, a Cantonigròs.

ACA Generalitat de Catalunya
    Virgínia Cepero González

El torrent de Balà o de la Creu de Balà és de règim estacional. Neix a Cantonigròs, a l'entorn de la font del Faig, i recull les aigües dels verals i camps del Collsesviles, segueix cap al sud-oest i entra al terme municipal de Tavertet, on aboca les seves aigües a l'embassament de Sau en el Salt de Tirabous.
    El torrent, mentre va davallant, va canviant de nom: de Balà, de Baumadestral, de la Corbera, o de la Guilla, i del Noguer en el seu últim tram.
    En destaca també el salt de Balà, al final del pas del torrent per Cantonigròs.

PARÉS i GANYET, Q. (2001) La Despoblació rural i les masies del Collsacabra: seguit de divisió de la comarca en zones relació de cases de pagès i altres dades (2º edició). Barcelona: Fundació Salvador Vives Casajuana, p. 274.
    SANGLAS I PUIGFERRER, J. (2000) "Torrents de Tavertet II: la riera de Balà". Els Cingles de Collsacabra, nº 43. Tavertet: Amics dels Cingles de Collsacabra, p. 13-16.
    VINYETA i LEYES, R. (1980) El Collsacabra: els salts i cascades. Torelló: Celblau, p. 18-21.