Torre Jordana
Santa Maria de Miralles

Planes de l'Arzet. Al centre del terme
    Al Camí de les Planes de Ca l'Erzet, que surt de la C-37 al'alçada de Cal Ramonet

Projecte de Catàleg de Masies fitxa 27
    F. Xavier Menéndez

Habitatge o casa d'estiueg, de planta quadrada, orientada NO-SE, que consta de planta baixa i pis. La coberta és a quatre vessants. La façana principal dona al SE i està caracteritzada per una entrada estreta centrada. A l'esquerra -al S.- hi ha un cos adosat de forma semicircular, i a l'esquerra, una pergola, que s'adossa a la façana per sobre una gran finestra rectangular. El pis presenta en façana tres finestres rectangulars, la central, més petita. Tot l'edifici està arrebossat de blanc. L'immoble es situa sobre d'un podi elevat tancat amb balustres a la façana principal, i travessat per unes escales que porten directament a la porta de l'habitatge.

També coneguda com la Torre.
    Sobre la porta d'entrada hi ha una placa de ceràmica amb la data 1953.

La va fer construir el Sr. Jordana, natural de Cervera, que va fer fortuna a Cuba. En tornar, comprà els terrenys de bona part de la Plana de l'Arzet i va edificar la Torre Jordana com a torre d'estiueig cap el 1953 (es la única torre d'estiueig de Miralles). Després es va anar venent les cases i les parcel·les.