Torre de Cal Font
La Pobla de Claramunt

Polígon Industrial de la Rata
    A prop del molí de cal Guarro, integrada al polígon industrial de la Rata.

Antoni Gibert, mestre d'obres
    Jordina Sales Carbonell

Molt a prop del barri de la Rata i no molt lluny del molí paperer de cal Guarro (també conegut com molí de cal Font) s'alçava aïllada en origen (avui està rodejada pel polígon industrial) una casa construïda a inicis del segle XX, amb tocs noucentistes, modernistes i també orientalitzants, formada per un bloc quadrangular de planta baixa, pis i golfes, amb façanes als quatre vents i obertures caracteritzades per ser molt estretes i allargades. L'estructura és construïda a base de filades de maó arrebossat.
    Les cobertes de la casa presenten una inclinació notable i a varies aigües, constituint així una teulada d'inspiració oriental molt similar a la que es pot veure a les pagodes. Actualment està molt reformada. Un gran medalló de guix en baix relleu decorat amb garlandes, situat enmig de les finestres del primer pis, porta inscrita la data 1921 i el cognom "Vilà", així com un escut nobiliari pintat.

A l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya apareix referenciada com a "Torra de Cal Font", però la paraula "Torra" -acabada amb "a"- no està acceptada a la normativa de la llengua catalana.

Aquesta casa fou construïda l'any 1921 pel mestre de cases Antoni Gibert, artífex uns anys més tard, passada la Guerra Civil, de la torre del Tio Nelo (el Xaró), també dins el terme municipal de la Pobla de Claramunt.