Tina d'aglans de la Tria
Balenyà

Torrent de la Tria

La paret posterior està parcialment enderrocada i està coberta de vegetació.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La tina d'aglans de la Tria està situada a peu del torrent que hi ha al nord de la masia. És una construcció de planta rectangular feta de pedra lligada amb argamassa. Està coberta amb volta de canó de pedra i presenta una obertura en un costat d'arc pla de pedra tosca. En una de les pedres escairades de la cantonada hi consta inscrit l'any "1716". A l'interior hi ha dues basses rectangulars, separades per un mur i cobertes d'aigua. Part de la paret posterior es troba enderrocada.

Segons explica el propietari, té dues basses perquè una s'omplia de glans de roure i l'altra d'alzina. S'omplen de l'aigua que neix allà mateix.

Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya. CPCPTC. Generalitat de Catalunya.
    Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny (1995-1999). MEMGA - CPCPTC.
    ROMA, F. (2013). Patrimoni existencial del Brull, Centelles, Collsuspina, Hostalets de Balenyà i Seva. Patrimoni existencial, 3. Madrid: Bubok Publishing.