Teuleria de cal Muset, cal Jaume i cal Soteras
Castellolí

Cal Muset
    Al marge dret del GR-172 venint de Cal Muset en direcció a Can Soteres.

En estat ruïnós.
    Virgínia Cepero González

Restes d'un forn d'obra utilitzat per a la cocció de materials de construcció, situat al marge dret del GR-172, venint de cal Muset en direcció a can Soteres.
    Es tracta d'una excavació vertical, de forma rectangular, en el marge del terreny natural.
    Es conserven els murs de la cambra de cocció i l'entrada per on s'introduïa la llenya. El seu interior és construït amb maons d'argila, així com les voltes de la graella.
    L'exterior està revestit amb pedra seca. Els arcs d'accés a la cambra són de maons.

Els forns d'obra servien per a confeccionar materials de construcció, bàsicament maons i teules. El procés d'elaboració d'aquests materials era totalment manual: primer s'anava a buscar la primera matèria a un torrent proper. Posteriorment, es garbellava la terra per a netejar-la d'impureses i tot seguit es col·locava a unes basses per extreure'n el fang. L'aigua necessària per a mullar l'obra i fer-ne argila s'obtenia del torrent proper. La llenya per coure l'argila provenia del bosc de l'entorn del forn.
    La seva localització en aquest indret proper a cal Muset, cal Jaume i cal Soteras fa pensar que aquest era el centre de producció de maons, rajoles i teules per a l'ampliació d'aquestes masies.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Castellolí).