Taller dels Forats de la Fita
Olèrdola

Alt Penedès
    A peu de la carretera C-15, just després d'haver passat el trencall del camí que porta a Viladellops
    Intersecció entre la C-15 i el trencall de Viladellops, el primer venint des de Vilanova.

41.30167
    1.72823
    393530
    4573026
    08145-35
    Prehistòric
    Neolític
    Cobert de vegetació
    Catàleg de Béns protegits. POUM DOGC 29/01/2008
    Tríade scp
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El taller ocupa la vessant que dona a la carretera C-15, al costat del camí que porta a Viladellops (el primer venint de Vilanova). El vessant té vegetació molt jove, ja que es cremar l'any 1994. Els materials trobats en el passat (a l'actualitat és difícil veure res en superfície) estaven dispersos a la vessant, sota la fita geogràfica i unes balmes i cavitats naturals obertes en el substrat calcari que són en la part més alta d'aquest final de fondalada. Les prospeccions efectuades per membres del Grup d'Investigacions Arqueològiques de l'Agrupació Excursionista Talaia l'any 1973 donaren com a resultat, els següents materials: un perforador-tallant retocat de sílex; 1 fragment de làmina de sílex, de 2 cm de llargada, de secció trapezoidal; Percutors; 1 pedra d'esmolar de sorrenca vermella; fragments de sílex sense retocar. El conjunt lític, prou escadusser quant a materials significatius, es pot datar a l'entorn del neolític

VIRELLA, X. (1973). Prospeccions al fondal de Viladellops. Agrupació excursionista la Talaia. Vilanova i la Geltrú. VIRELLA, X. (1974). Resum d'un any d'activitat del Grup d'Investigacions arqueològiques Talaia. Semanario de información local. Villanueva y la Geltrú.