Solar de la Plaça del Poble
Cabrera de Mar

II-I aC
    Destruït per urbanització de l'indret
    Inventari Patrimoni Arqueològic 16556
    Marc Guàrdia i Llorens

L'any 2001, el Grup d'Arqueologia de Cabrera de Mar, i en el seu nom David Farell, va comunicar a l'ajuntament de Cabrera de Mar que en solar nº 4 s'hi localitzaren restes de ceràmica ibèrica i romana. Posteriorment, arrel del projecte d'edificació d'aquesta parcel·la, es dugué a terme una intervenció arqueològica basada en un seguiment de màquines i excavació.
    La intervenció va permetre identificar estructures d'emmagatzematge (sitges) molt malmeses, ja que només conservaven la base, i una sèrie de retalls que no es pogueren identificar ja que no es van poder excavar en la seva totalitat, car es trobaven per sota els fonaments de la casa del costat (nº 3). Malgrat aquests impediments, s'establí que tant els fons de sitges com els altres retalls estaven amortitzats com abocador.
    Les característiques de les troballes fan que es pugui establir en aquest indret l'existència d'una zona d'emmagatzemament vinculada a un establiment iberoromà de caire rural. La cronologia del mateix queda establerta, en relació als materials associats, entre els segles II i I aC.

Jaciment destruït degut a les obres de construcció posteriors.