Societat Coral La Violeta
Centelles

Carrer Anselm Clavé, 1
    A l'interior nucli urbà

Eclecticisme
    Es desconeix
    Bo
    Estructuralment presenta un bon estat. La façana, però, és troba lleugerament deteriorada per grafits i pintades
    IPAC núm. 23
    5279023DG3257N0001PO
    Jordi Petit Gil

Edifici de grans dimensions i sales molt espaioses, de planta baixa, semisoterrani i dos pisos en la part central més elevada i sostenen els acabats 12 ampits de guix. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants. La façana principal està formada per pedres treballades de forma rectangular de 1 metre d'alçada per 30 cm d'amplada, hi ha també 3 finestres amb una base obliqua de guix i pedra superposada de considerable alçada.

En el frontó de la part central hi ha un dibuix amb l'escut de la societat i damunt, en ferro forjat i pedra hi ha una lira. A l'arxiu municipal hi ha un expedient d'ampliació i reforma fet l'any 1980 per l'arquitecte Miquel Vallduriola.

Segons l'arquitecte Romà Aranyó "...a la part oest de la casa dels Sr.. Brugada s'hi edificà l'edifici social del cor "La Violeta", l'any 1897. Tot i que la façana presenta la data de 1892 que segons Antoni Pladevall és l'any en qual es va crear l'associació cultural.
    Centelles ha estat sempre un centre notable d'inquietuds culturals. "La Violeta", amb un funcionament associatiu encara ara és un exemple de "societat recreativa" si bé actualment molt lluny de les primeres èpoques en que es dedicava específicament al cant coral.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.