Sínia de Cal Barnet
Abrera

Carrer Major, 49 - 08630 Abrera.
    Al carrer Major, a l'alçada de la creu de terme, en ple nucli antic d'Abrera.

Està molt rovellada.
    ArqueoCat SL - Natàlia Salazar

Enginy constituït per un pou quadrangular construït amb maó i morter a sobre del qual es conserva una sínia metàl·lica destinada a elevar aigua i conduir-la a la bassa situada molt a prop seu.

Cal Barnet és una de les cases més populars d'Abrera i de les més antigues del carrer Major. La menció documental més antiga que es coneix que en faci referència és al capbreu de Mencia de Requesens de l'any 1613. La sínia, més moderna, junt amb els safareigs del carrer de la Font, el pou del mateix carrer i la Font dels Peixos formen un conjunt etnològic de gran interès.

"Safareigs del carrer de la Font", Baix Llobregat: Abrera. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
    VIVES, Miquel (en fase d'elaboració): "L'evolució històrica de la xarxa viària entre el Llobregat i el Foix. Des de l'època dels romans fins al tercer decenni del segle XX". Tesi doctoral inèdita.