Serra d'en Sala
Arenys de Munt

Serra d'en Sala a l'est del municipi
    Emplaçament
    Pujant pel Rial de Ca l'Amar o pel Camí del Fangar. Entre la Serra dels Termes i la Plana d'en Sala.

41.60383
    2.55372
    462812
    4605888
    08007-287
    Regular
    Caldria vetllar perquè no s'abandonin les activitats agrícoles i ramaderes tradicionals ja que asseguren un espai obert seminatural, tant escàs en el context del municipi.
    Moisès Guardiola i Bufí

La serra d'en Sala, amb una alçada màxima de gairebé 300 m, es troba situada a l'est del municipi d'Arenys de Munt. La seva orientació de nord a sud, fa que aquesta sigui visible des de diferents punts del municipi i de Canet. Té la particularitat de formar una mena d'altiplà, de manera que a la part més alta apareixen les Planes d'en Sala, que són aprofitades com a pastures per ramats, pel conreu de Cirerers i per conreus de secà; també hi destaca la presència de prats d'albellatge. Aquests espais oberts enmig de massa forestal són de gran importància per a la fauna, són un recurs paisatgístic d'elevat valor i permeten l'aparició de flora i hàbitats vegetals rars.