Sardana Els Prats de Rei
Els Prats de Rei

  Anoia
  Plaça Major, 1
  608

  Coordenades:

  41.70552
  1.54159
  378661
  4618109
  Número de fitxa
  08170-165
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Música i dansa
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Any
  2017
  Valentí Miserachs Grau
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Obert
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
  Autor de la fitxa
  Jordina Sales Carbonell

  La sardana 'Els Prats de Rei' és una composició musical amb versió per a cobla i per a coral que ha elaborat recentment Valentí Miserachs i Grau per a la vila dels Prats de Rei i que ha estat estrenada el 25 de març de 2017. La versió per a coral porta lletra de Carles Riera i la interpreta la Coral Mare de Déu del Portal.

  IMATGE 1: Inauguració de la sardana 'Els Prats de Rei' (foto: infoanoia.cat).

  L'Ajuntament dels Prats de Rei va encarregar aquesta sardana a Valentí Miserachs amb la idea que acompanyés els actes festius de la inauguració de les important obres que es van fer als carrers de la vila entre els anys 2012-2013 com a anys centrals. La sardana, però, fou inaugurada finalment el 25 de març de 2017, durant els actes del 50e aniversari de l'ordenació sacerdotal de Miserachs i coincidint amb la celebració anual de les festes de la Mare de Déu del Portal.
  Mossèn Valentí Miserachs i Grau (Sant Martí de Sesgueioles, 1943), compositor de música sacra i popular, cursà els seus estudis musicals a Roma i al Vaticà. Entre altres responsabilitats, és director i mestre titular de la Capella Liberiana de Santa Maria Maggiore (Roma) i canonge de la mateixa. La seva faceta musical és prolífica, amb més d'un miler de composicions: misses, cants litúrgics, oratoris, etc. Acumula diversos guardons nacionals i internacionals i és fill adoptiu dels Prats de Rei.