Santa Magdalena
Vallcebre

Barroc
    BCIL, aprovat el 6/10/10 pel Consell Comarcal
    Bisbat de Solsona
    Anna Junyent Traserra

Es tracta d'una esglèsia amb coberta a doble vessant i el sostre amb volta de canó. S'obre a llevant amb una porta amb un arc de mig punt. És una construcció de maçoneria i pedra vista. El presbiteria és quadrat. Sobre la porta hi ha un petit òcul circular que il·lumina la nau. Petit campanar obert a migdia.

Esglesieta que es va construir al segle XVII. No se sap per quin motiu va ser dedicada a aquesta santa ni perquè es va construïr en aquest indret tant apartat. Davant de l'església hi ha una font, ara de cisterna, ja que la font natural s'eixugà en arribar-hi les galeries de les mines sota el Carot. Abans hi acudia la gent, fins i tot dels poble veïns, per a guarir-se de les berrugues, ja que aquesta aigua diuen que tenia aquesta virtut

CERDAN, Rufí i altres (1994). El Berguedà, vol 4. Edicions Intercomarcals SA.
    GAVÍN, Josep M ( ). Inventari d'esglésies: Berguedà, vol 17. Arxiu Gavín.