Safareig i viver de Cal Feliu
Gironella

Al sud-oest de la casa de Cal Feliu.
    Està situat adossat al marge que hi ha en el camí que de Cal Feliu surt cap als horts.

actualment estan descuidades, especialment el safareig.
    Sara Simon Vilardaga

El safareig i viver de Cal Feliu estan situats arrambats a un mur de pedra que fa de mur de contenció del camí, en la feixa que hi ha sota mateix del camí. Les estructures estan situades una al costat de l'altra, emprant com a mur nord, el mateix mur del camí. El viver situat al costat de llevant, és de planta rectangular, bastit amb grans blocs de pedra desbastada conformant carreus; part del seu coronament ha estat reformat amb maó massís. En el frontal del mur del camí hi ha el tub per on arriba l'aigua provinent de la font situada per sobre del camí. Al costat mateix del viver hi ha un petit safareig, és de planta rectangular, amb la part superior de dos dels murs inclinada cap l'interior del dipòsit per tal de permetre rentar la roba, al costat sud i oest. El dipòsit està bastit amb murs de maó massís, en els dos angles del costat sud es desenvolupen pilars també de maó massís, que funcionen de suport de la teulada. La coberta, a més dels pilars, es sustenta per la part nord en bigues encaixades en el mur del camí; la teulada, avui en mal estat, és de bigues de fusta, llates i teula àrab. L'entrada de l'aigua és a l'angle nord-est, sembla que aprofitant l'aigua sobrant del viver.

El camí que surt del davant de la casa, a pocs metres hi ha la font i per sota, en la feixa de sota del camí, trobem el viver i el safareig. Al seu voltant hi ha les hortes, que aprofiten l'aigua sobrant de la font, el viver i el safareig.

La casa de Cal Feliu disposa de la seva pròpia font d'aigua que prové de la zona de Sant Marc, dins les seves propietats, i que discorria fins la casa. Al llarg dels anys l'aigua s'anà canalitzant, emmagatzemant i aprofitant, entre altres, a partir de les estructures del viver i safareig.