Roques del Miolar
Tavertet

El Crous
    Emplaçament
    Cal seguir uns 300 m per la pista que porta a la masia del Crous, que surt del km 6,9 de la ctra. BV-5207.

42.00178
    2.39354
    449776
    4650152
    08280 - 220
    08280A002000510000JO
    Virginia Cepero González

Les Roques del Miolar es troben a la dreta del camí carreter que va de la Corbera al Crous.

Estan formades per uns grans penyals, a diferents nivells, i presenten una cavitat a mode de túnel d’uns 12 m de recorregut.

A l’extrem sud de les Roques, en un collet, s’hi poden observar senyals d’extracció de rodes de molí (ROMA, 2018, p. 73).

Probablement el seu nom prové d’una corrupció de “molinar”, perquè en aquest indret s’hi observen les marques d’extracció de diverses rodes de molí.

Quirze Parés descriu aquestes senyals com a bassetes, tot i que probablement corresponen a rodes de molí, fet que explicaria el topònim amb que es coneix aquest monòlit (ROMA, 2018: 73).

ROMA i CASANOVAS, F. (2017) Cabrerès, Collsacabra i Llancers: 50 itineraris. Valls: Cossetània, p. 118.

ROMA i CASANOVAS, F. (2018) Molins del Collsacabra: història i inventari. Valls: Cossetània, p. 73.