Retaule de Sant Adjutori
Sant Cugat Sesgarrigues

Des de la carretera BV-2429, que ve de la N-340, el tercer carrer a la dreta hi arriba directament.

Barroc
    Va ser restaurat per la Generalitat de Catalunya.
    Tríade scp

Retaule de fusta policromada. Està centrat per una fornícula amb l'escultura exempta de Sant Adjutori. Aquesta figura no és l'original, es va posar després de la guerra civil. A dreta i esquerra del sant, simètricament, es disposen dos panells amb grotescos i dues columnes salomòniques, tot ornamentat amb fulles d'acant i de llorer estilitzades, espirals, angelets, etc. A la part mes destacada del retaule, coronant el conjunt, hi ha una segona fornícula més petita, actualment buida. Està voltada d'elements decoratius vegetals estilitzats de dimensions més grosses que els anteriors. A la part inferior sobre una taula de dimensions importants on descansa la resta del Retaule, hi ha una fornícula més ampla que alta, al contrari que les descrites anteriorment. Actualment també està buida. L'estilísta del conjunt és clarament barroca.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Cugat Sesgarrigues 419-7-7 (279-127). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: desembre 1998.

La fornícula superior estava ocupada originàriament per una imatge de la Mare de Déu del Carme, aquesta imatge es troba a una casa del poble (Cal Quintana) a l'actualitat. La fornícula inferior estava ocupada per una imatge jacent desapareguda, segons Mn. Antoni Margarit.

ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan: Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona 1986.