Rellotge de sol del carrer Rafael Casanoves 43
Centelles

Carrer Rafael Casanoves 43
    A l'interior nucli urbà

Jordi Petit Gil

Rellotge solar dibuixat damunt d'una placa ceràmica amb decoracions als seus laterals i ubicat a una de les façanes de la casa. En el dibuix s'hi pot veure el Sol al cel il·luminant els camps agrícoles en els quals hi ha dues persones treballant.

Entre els segles XVI i XVII es va produir el gran esclat de la tècnica constructora dels rellotges de sol. En aquells temps es feien a tota mena d'edificis, bé pintats, esgrafiats o amb qualsevol altra tècnica. A mitjans del segle XVI sorgien els primers rellotges mecànics, però fins al segle XVII no es van perfeccionar. Tanmateix el rellotge de sol seguia mantenint-se al lloc d'honor per dues raons: l'alt preu dels nous aparells i l'altra era que aquests nous competidors no acabaven d'anar del tot bé. Cap a mitjans del segle XVIII, però, els rellotges mecànics assoliren un alt grau de perfecció i van anar guanyant terreny als solars.