Rellotge de sol de migdia del carrer Dr. Masriera AINA
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Dr. Emili Masriera i Guardiola, núm. 7
  154

  Coordenades:

  41.52052
  2.35446
  446138
  4596743
  Número de fitxa
  08214 - 360
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Any
  2007
  Josep Lluís Milan
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  6368002DF4966N0001QT
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Rellotge de sol del tipus vertical a migdia, amb orientació sud-est, localitzat a la façana principal d'una casa que es troba al cap de munt de la riera de Targa, concretament al carrer Dr. Emili Masriera i Guardiola, núm. 7. Es tracta d'un rellotge de superfície rectangular amb frontó, per sobre del qual s'hi ha escrit el nom d' "AINA". Les lletres són fetes a mà alçada.
  L'ornamentació consisteix en una sanefa decorada amb terra ocre, d'uns cinc centímetres d'amplada, sobre fons blau, que fa la volta de tot el quadrant. Està realitzada amb plantilla. A l'interior del quadrant, hi ha el disc solar que consisteix en un sol antropomorfa, pintat amb diferents tonalitats ocres. La decoració està molt ben feta. De la part inferior del disc solar neixen les línies horàries. El seu traçat és a migdia. S'hi ha marcat les hores i les mitges hores, des de les sis del matí (esquerra) fins a les sis de la tarda (dreta), en cicles de dotze hores. Les hores estan representades amb numeració romana. El gnòmon és una vareta de ferro, de secció circular, que neix just per sobre del llavi del sol antropomorfa. Al costat esquerra del sol, s' hi ha pintat la lluna (antropomorfa) en la seva fase minvant, i a la dreta en la seva fase creixent. Ambdós costats surt per damunt d'un núvol allargassat, esquemàtic i està acompanyada de tres estrelles de quatre puntes. La més grossa pintada a l'escaire, la segona per sobre del nas i la tercera i més petita sortint del núvol. Aquest conjunt nocturn està pintat de color blau fosc.

  Aquest rellotge de sol consta en l'Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans amb el número de referència 3087. La fotografia és del senyor. A. Martí. La lluna, núvol i estrelles ha perdut el seu color blau fosc originari.

  Segons consta en l'Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans, aquest rellotge va ser realitzat per el sr. Josep Lluís Milan, pare de la propietària actual de la casa, l'any 2007. El rellotge porta el nom d'una de les seves netes, Aina. El segon rellotge es troba situat a la façana orientada a sud-oest i està dedicat a la seva segona neta, Estela.