Rellotge de sol de can Sellabona
Folgueroles

Carrer del Doctor Josep Maria Madrenas, 14
    A l'extrem de migdia del nucli urbà, prop del passeig del Torrent

BPU. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol situat al jardí de la finca, en un talús inclinat situat sota la terrassa posterior. Presenta una forma semicircular i està bastit amb còdols o pedretes de riu de diverses mides i tonalitats. De fet, tot el talús està decorat amb el mateix tipus de pedra. El rellotge està orientat al sud-est, amb el gnómon de vareta. Les marques horàries indiquen les hores mitjançant franges pintades de color blanc, de les 6 del matí a les 5 de la tarda, amb la línia de les 12 en vertical i la numeració romana formada amb petites pedretes pintades de color blanc també. El rellotge està emmarcat amb una sanefa bastida amb còdols disposats en forma d’espiga. La part superior té una tonalitat vermellosa i inclou un sol decoratiu al pol del gnómon. Té una funció merament decorativa.

Aquest rellotge fou construït pel propietari de la casa entre els anys 1993 i 1994.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.07.

VAL SORIANO, Josep M. (2008). “Jugant amb el sol – Segona part”. La Falguera nº 29, p. 19-21.