Rellotge de sol de Bertrana
Vilada

Casa Bertrana
    Façana principal de la casa. Orientació sud.

Es troba força desdibuixat i sembla que la darrera restauració en va afectar la precisió.
    Martí Picas. INSITU SL

Rellotge de sol vertical, fet sobre ciment i restes de pintura. Està representat en un quadrant. Al marc del quadrant hi ha la numeració del rellotge, aràbiga, entorn del qual es disposa una sanefa pintada simulant fulles. Els números són de color negre, i es llegeixen, d'esquerra a dreta: "7-8-9-10-11-12-1-2-3-4-5-6". El rellotge conserva el gnòmon, de la base del qual surten unes línies de color vermell en disposició radial pel fons del quadrant vers els números de les hores. Hi figura la data de 1889.

Sembla que fou repintat a finals del s. XX. Actualment les hores solars marcades no acaben de coincidir amb l'hora solar real.

Segons la data és de 1889. Ignorem si anteriorment havia existit. La restauració de finals del s. XX sembla que n'ha afectat la precisió.