Recordatori de la riuada
Súria

C. de Sant Jaume, 48

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Placa metàl·lica col·locada en una façana del carrer de Sant Jaume. Es tracta d'un recordatori del nivell que va assolir l'aigua del riu l'any 1907. Hi consta la següent inscripció amb lletres blanques sobre un fons blau: "FINS AQUI BÁ ARRIVAR L'AIGUA D'EL RIU EL DIA 12 D'OCTUBRE DE 1907".

L'octubre de l'any 1907 hi va haver un període de riuades que van afectar tota la conca del Llobregat. Una de les majors crescudes que hi va haver van ser les del riu Cardener, que va arribar a assolir un nivell de set metres més del nivell normal a la ciutat de Manresa. Les riuades van causar un gran dany a totes les poblacions i colònies situades a la vora del riu. En record d'aquest fet tràgic, en aquesta casa del poble de Súria s'hi va col·locar una placa recordant fins on va arribar el nivell de l'aigua.

Agència Catalana de l'Aigua. Riuada del Riu Cardener a Súria. 12 d'octubre de 1907. Departament de Territori i Sostenibilitat.